nl/en
Recente zaak

Otravo fuseert met Travelgenio

30 april 2018 – Lexence assisteerde Otravo, moederbedrijf van onder andere Vliegtickets.nl, dé VakantieDiscounter, Flygstolen en Greitai, bij de fusie met de Spaanse online reisagent Travelgenio. Voor de Spaanse aspecten van de fusie werkte Lexence samen met Hogan Lovells Madrid.

Door de fusie met de Spaanse Travelgenio, stoot Otravo door tot de top-5 van online aanbieders van vliegtickets en vakantiereizen in Europa. Het is de vierde transactie op rij voor Otravo sinds de toetreding van investeerder Waterland als meerderheidsaandeelhouder. De Duitse mededingingsautoriteit is op de hoogte gebracht.

Expertise

Ondernemingsrecht

Iris

Hoekstra

Nicky

Spaan
Travelgenio

Travelgenio is sinds de oprichting in 2010 in rap tempo uitgegroeid tot een speler van formaat. De combinatie is actief in 32 landen in Europa en heeft een jaaromzet van meer dan 950 miljoen euro.

De groeistategie

Beide partijen zien veel voordelen bij deze fusie. Hans van Hoffen, Chief Commercial Officer van Otravo, stelt: “Met deze strategische transactie zetten wij een belangrijke stap richting een global footprint. Daarnaast kunnen wij samen economische schaalvoordelen bereiken waar de consument beter van wordt. Na deze fusie zijn we een top vijf speler in Europa en gereed om een wereldwijde speler te worden.”

Mariano Pelizzari, CEO Travelgenio: “Dit is voor beide bedrijven een kans om samen een leidende rol te pakken in de snelle veranderingen in de Europese markt voor vliegtickets. We zijn blij dat we ons kunnen aansluiten bij Otravo. Dit zal onze business naar een hoger niveau tillen door synergie-effecten en zorgen dat we een nog relevantere speler in de reisindustrie zullen worden. We zijn er zeker van dat dit bovendien vertaald zal worden naar competitieve prijzen en andere voordelen voor alle klanten van Otravo.” Pelizzari treedt samen met mede-oprichter en CTO Pablo Albera toe tot de directie van Otravo en blijft leiding geven aan het merk Travelgenio.

Bron: mena.nl

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: