nl/en
Recente zaak

Lexence heeft Standard Investment geadviseerd bij de koop van Office Centre

16 juni 2021 -Lexence heeft Standard Investment geadviseerd bij de koop van New Office Centre Beheer B.V. (NOCB). NOCB is een leverancier van een groot assortiment aan verschillende dagelijkse kantoorartikelen voor kleine tot middelgrote B2B klanten. Onder NOCB vallen onder meer alle winkel-, online- en contractsales activiteiten van New Office Centre in Nederland en OfficeCentre GmbH in Duitslad, alsmede KantoorExpert, MaritiemExpert en PurchaseExpert.

Expertise

Ondernemingsrecht

Diederick

de Boer

Maxime

Loos

Nicky

Spaan

Met Standard Investment als nieuwe eigenaar wil NOCB zijn positie als omnichannel speler in de markt van kantoorartikelen, kantoormachines en meubilair met een leidende positie in Nederland en Duitsland verder versterken.

Met Standard Investment heeft Office Centre een solide investeerder aan boord. De kennis en expertise van deze nieuwe partner, in combinatie met de grote naamsbekendheid van Office Centre in Nederland en Staples / Office Centre in Duitsland, stelt ons in staat om Office Centre een omnichannel speler van betekenis te laten worden. De samenwerking met Standard Investment biedt ons de unieke mogelijkheid om het marktaandeel van Office Centre in zowel Nederland als Duitsland de komende jaren verder te vergroten en een leidende positie in de markt van Office Supplies in te nemen”, aldus Marc-Derek Schönberger, de nieuwe CEO en mede investeerder van Office Centre.

Over NOCB

NOCB kent verschillende merken, waarvan het bekendste merk (Office Centre), 32 winkels in Nederland en 51 winkels in Duitsland kent. In totaal werken er meer dan 1.500 medewerkers voor Office Centre en haar zusterbedrijven. Naast de winkels biedt Office Centre haar producten en diensten online en via contractsales aan. Office Centre is een leidende speler in de markt van kantoorartikelen, kantoormachines en meubilair in zowel Nederland als Duitsland. De ambitie is om de komende jaren de omnichannelfomule verder te versterken en uit te breiden.

Over Standard Investment

Het van oorsprong Amsterdamse Standard Investment is een op Noord-West Europa gerichte investeringsmaatschappij met kantoren in Amsterdam, Brussel en Stockholm, die zich toelegt op ‘hands-on’-investeringen in het middenbedrijf. De in 2004 opgerichte firma werkt vanuit een filosofie van directe betrokkenheid bij de bedrijven waarin zij participeert. Standard Investment heeft onder meer deelnemingen in ACE (films voor medische toepassingen), Aweta (fruit sorteer machines), Burger King Nederland, HSWT (producent van zoetstoffen) en Riedel (vruchtensapproducent van o.a. Appelsientje). Met een team van 16 professionals beheert het een portefeuille van 14 bedrijven, verspreid over 4 landen met ruim 2.500 medewerkers en een cumulatieve omzet van €700m.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: