nl/en
Recente zaak

Lexence heeft Standard Investment bijgestaan bij de koop van de “Automated Packaging Solutions” activiteiten van Quadient

18 augustus 2021 – Lexence heeft Standard Investment bijgestaan bij de koop van de “Automated Packaging Solutions” activiteiten van Quadient. De activiteiten van Sparck Technologies behelzen de ontwikkeling, productie en verkoop van geautomatiseerde verpakkingsmachines voor grote internationale e-commercebedrijven, zoals Bol.com, CDiscount en Blokker. Met de machines worden dozen voor verzendingen naar klanten exact op maat gemaakt. Sparck Technologies ontwikkelde in 2014 al innovatieve inpakmachines voor webshops, die veel minder karton en plastic opvulmateriaal gebruiken, minder lucht bevatten en de transportkosten aanzienlijk verminderen. Op het hoofdkantoor in Drachten, de productielocatie en het kantoor in de Verenigde Staten werken meer dan 200 mensen.

Sparck Technologies heeft momenteel een omzet van circa €40 mln. Standard Investment wil het bedrijf de komende maanden omvormen tot een zelfstandig opererend technologiebedrijf, met wereldwijd grote en bekende bedrijven als klant. Standard Investment ziet vooral grote groeikansen op de Amerikaanse markt, omdat Sparck Technologies volgens hen beschikt over een technologische voorsprong.

 

Expertise

Ondernemingsrecht

Diederick

de Boer

Pieter

van Dijk

Iris

Hoekstra

Maxime

Loos

Nicky

Spaan
Over Quadient

Quadient is een Franse multinational en is beursgenoteerd in Parijs. Het claimt mondiaal marktleider te zijn in oplossingen voor post- en pakketverwerking en wil zich gaan richten op deze kernactiviteiten.

Over Standard Investment

Het van oorsprong Amsterdamse Standard Investment is een op Noord-West Europa gerichte investeringsmaatschappij met kantoren in Amsterdam, Brussel en Stockholm, die zich toelegt op ‘hands-on’-investeringen in het middenbedrijf. De in 2004 opgerichte firma werkt vanuit een filosofie van directe betrokkenheid bij de bedrijven waarin zij participeert. Standard Investment heeft onder meer deelnemingen in ACE (films voor medische toepassingen), Aweta (fruit sorteer machines), Burger King Nederland, HSWT (producent van zoetstoffen) en Riedel (vruchtensapproducent van o.a. Appelsientje). Met een team van circa 20 professionals beheert het een portefeuille van 18 bedrijven, verspreid over 4 landen met circa 5000 medewerkers en een cumulatieve omzet van bijna €1 mrd.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: