Starters

Advocaat-stagiaire Corporate/M&A

decorative image

Wij bieden

Een veilige omgeving in een veeleisend werkveld

 • Een plek waar je je vanaf je eerste dag bij ons ‘on the job’ kunt ontwikkelen in je eigen tempo door betrokkenheid bij het volledige transactieproces;
 • Deelname aan ons eigen interne opleidingsprogramma ‘de Kennisladder’ en de Lexence M&A Academy;
 • Een plek binnen een al jaren succesvol opererend en toonaangevend team van M&A en private equity advocaten waarin een uitstekende work-life balance bewaakt wordt;
 • Marktconforme (secundaire) arbeidsvoorwaarden;
 • Een plek binnen een onafhankelijk kantoor met een heldere zakelijke focus waarin ook ruimte is voor sociale activiteiten, zoals gezamenlijke sportactiviteiten, vrijdagmiddag borrels en kantoor-/teamuitjes.

De functie

Advocaat-stagiaire met leiderschap vanaf dag 1

Lexence heeft een succesvolle en groeiende M&A en private equity praktijk bestaande uit 40 advocaten en (kandidaat)notarissen die in compacte teams samenwerken. Wij hebben plek voor een starter! Kies je voor deze functie, dan kies je voor een omgeving waar al je talenten worden aangesproken.

Vanaf je eerste werkdag maak je deel uit van een compact en samenwerkend team dat cliënten adviseert bij M&A en private equity transacties. Per transactie werk je samen met twee of drie advocaten uit het team. De werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • Het adviseren over de structuur van de transactie;
 • Het opstellen en uitonderhandelen van een Letter of Intent;
 • Due Diligence (boekenonderzoek) via een virtuele Data Room en het opstellen van een rapportage naar aanleiding daarvan;
 • Het opstellen van en onderhandelen over de transactiedocumentatie (Share Purchase Agreements, Investment Agreements en Shareholders Agreements);
 • Het opstellen en bijwerken van closing documenten (o.a. volmachten, besluitvorming, terugtredingsbrieven, completion agenda);
 • Managen van werkstromen, zowel extern (overige betrokken adviseurs, zoals fiscalisten en accountants) als intern (binnen Lexence).

Wij zoeken

Een communicatief vaardige teamgenoot

 • Een recent afgestudeerd jurist die affiniteit heeft met het bedrijfsleven en ondernemerschap;
 • Een teamplayer met een hoog energieniveau die beschikt over analytisch vermogen en sociale vaardigheden;
 • Iemand die het leuk vindt om een betekenisvolle bijdrage te leveren en wil meepraten op het hoogste niveau;
 • Een enthousiast persoon met een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
decorative image
Hoe ziet een gemiddelde week eruit bij Lexence?
decorative image
Sollicitatieprocedure Sollicitatieprocedure starter

stap 1

Sollicitatie

Graag ontvangen we jouw cv en motivatie via onderstaande sollicitatiebutton. Wij komen z.s.m. terug op jouw sollicitatie.

stap 2

Persoonlijkheidstest

Als we besluiten het sollicitatieproces te starten, dan vragen we jou om eerst een persoonlijkheidstest te maken zodat we de input tijdens het eerste sollicitatiegesprek kunnen bespreken.

decorative image

stap 3

Gesprek 1

Vervolgens vindt er een eerste kennismakingsgesprek plaats met de manager van het team waarvoor je gaat werken en Rafke Rutten (recruiter).

stap 4

Capaciteitentest

Als we de procedure vervolgen, willen we je vragen om een capaciteitentest te maken.

decorative image

stap 5

Gesprek 2

Indien we besluiten door te gaan, zal er een juridisch inhoudelijk gesprek plaatsvinden met twee partners. Aansluitend kan er een koffiegesprek met teamleden plaatsvinden.

stap 6

Aanbod

Mochten we beiden enthousiast zijn, dan ontvang je van ons met veel plezier een aanbod!

decorative image
Kies jij voor Lexence?

Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via onderstaand formulier. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact op met onze recruiter Rafke Rutten.

Uitsluitend sollicitaties via de website worden in behandeling genomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Rafke Rutten

Sollicitatieformulier

Persoonlijke gegevens
Motivatie

Extra vragen

Privacybeleid