Ervaren juristen

Advocaat-medewerker corporate/M&A

decorative image

Wij bieden

Een veilige omgeving in een veeleisend werkveld

 • Een prettige en collegiale werksfeer in een hecht team;
 • Deelname aan ons eigen interne opleidingsprogramma ‘de Kennisladder’ en de Lexence M&A Academy;
 • Een (senior) positie binnen een al jaren succesvol opererend en toonaangevend team van M&A en private equity advocaten met een scherp oog voor een gezonde work-life balance;
 • Marktconforme (secundaire) arbeidsvoorwaarden;
 • Een plek binnen een onafhankelijk kantoor met een heldere zakelijke focus waarin ook ruimte is voor sociale activiteiten, zoals gezamenlijke sportactiviteiten, vrijdagmiddag borrels en kantoor-/teamuitjes.

De praktijkgroep transacties begeleidt partijen bij nationale en internationale ‘upper mid market’ transacties. Cliënten zijn private equity fondsen, ondernemingen die gefinancierd worden met private equity, management teams en ondernemingen die hun M&A transacties door het team laten begeleiden. De transactieadvocaten werken projectmatig. Het advieswerk vereist juridische expertise, maar heeft ook financiële, procesmatige en organisatorische aspecten die nodig zijn om een transactie succesvol naar closing te brengen.

De functie

Ervaren advocaat voor de verdere uitbouw van onze M&A sectie

Lexence heeft een succesvolle en groeiende M&A en private equity praktijk bestaande uit 40 advocaten en (kandidaat)notarissen die in compacte teams samenwerken. Binnen deze teams is plek voor een advocaat-medewerker! Kies je voor deze functie, dan maak je onderdeel uit van een enthousiast en gedreven team en heb je de mogelijkheid om een vervolgstap te zetten in jouw carrière.

Vanaf je eerste werkdag maak je deel uit van een compact en nauw samenwerkend team dat cliënten adviseert bij diverse M&A en private equity transacties. Per transactie werk je samen met twee of drie advocaten uit het team. De werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • Adviseren over de structuur van de transactie;
 • Opstellen en uitonderhandelen van transactiedocumentatie zoals een Letter of Intent, Share Purchase Agreement, Investment Agreement en Shareholders Agreement;
 • Managen van diverse werkstromen, zowel extern (overige betrokken adviseurs, zoals fiscalisten en accountants) als intern (binnen Lexence) in het kader van transacties of structureringen;
 • Begeleiden en opleiden van advocaat-stagiaires binnen het team.

Wij zoeken

Een M&A advocaat

 • 4 tot 8 jaar werkervaring als advocaat in een M&A praktijk en aantoonbare ervaring en deskundigheid op het gebied van het ondernemingsrecht;
 • Een ambitieuze en ondernemende procesmanager met een no-nonsens instelling;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden om een goede relatie met cliënten op te bouwen en de deal rond te krijgen;
 • Zelfstarter, resultaatgericht en analytisch overtuigend;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
decorative image
Sollicitatieprocedure ervaren juristen

stap 1

Sollicitatie

Graag ontvangen we jouw cv en motivatie via onderstaande sollicitatiebutton. Wij komen z.s.m. terug op jouw sollicitatie.

decorative image

stap 2

Persoonlijkheidstest

Als we besluiten het sollicitatieproces te starten, dan vragen we jou om eerst een persoonlijkheidstest te maken zodat we de input tijdens het eerste sollicitatiegesprek kunnen bespreken.

stap 3

Gesprek 1

Vervolgens vindt er een eerste kennismakingsgesprek plaats met de partner manager van het team waarvoor je gaat werken en Nynke Wolters (recruiter).

decorative image

stap 4

Gesprek 2

Indien we besluiten door te gaan, zal er een juridisch inhoudelijk gesprek plaatsvinden met twee partners. Het zou kunnen zijn dat wij juridisch inhoudelijke stukken opvragen voor aanvang van dit gesprek. Aansluitend kan er een koffiegesprek met teamleden plaatsvinden.

stap 5

Aanbod

Mochten we beiden enthousiast zijn, dan ontvang je van ons met veel plezier een aanbod!

decorative image
Kies jij voor Lexence? 

Als jij enthousiast wordt van bovenstaande tekst, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. In je motivatiebrief lezen wij graag waarom jij deel uit wilt maken van dit team. Solliciteren kan via onderstaande button. Mocht je nog vragen hebben over deze functie of over het sollicitatieproces, aarzel dan niet en neem contact op met onze recruiter Nynke Wolters via telefoonnummer 020 – 5736 738.

Uitsluitend sollicitaties via de website worden in behandeling genomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Rafke Rutten

Sollicitatieformulier

Persoonlijke gegevens
Motivatie

Extra vragen

Privacybeleid