Seminar

Seminar | De psyche achter de fraudeur

Op 14 november organiseert Lexence samen met Hoffmann en Allianz Trade het seminar ‘De psyche achter de fraudeur’. Tijdens dit semniar gaan we in op de motivatie van een fraudeur, wat is het profiel van een fraudeur en hoe kun je jouw bedrijf ertegen beschermen. Als keynote spreker is Marcel Phijffer uitgenodigd (hoogleraar (Forensische) Accountancy aan Nyenrode Business Universiteit en Universiteit Leiden). Hij zoomt in op de psyche achter de fraudeur en zijn omgevingdie fraude vaak mogelijk maakt. Hij doet dit aan de hand van een actuele zaak. Vervolgens gaan we het gesprek aan met een paneldiscussie. Wil jij ook je inzicht in fraudepreventie verbreden? Meld je dan aan via onderstaande link.

Expertise

Arbeidsrecht

Frank

ter Huurne

Geïnteresseerd in het Fraude Seminar?

Bij te veel aanmeldingen geven wij onze eigen klanten voorrang.

Programma

14.30 – 15.00 uur – Ontvangst

15.00 – 15.10 uur – Opening
Dagvoorzitter Daan Nieber

15.10 – 16.10 uur – De psyche achter de fraudeur
Marcel Pheijffer
Marcel zoomt in op de psyche achter de fraudeur en op de omgeving van de fraudeur die fraude vaak mogelijk maakt. Aan de hand van een actuele zaak zal hij dat illustreren, namelijk de zaak Schaap die gaat over de grootste fraude in de Nederlandse geschiedenis van de advocatuur en het notariaat. Marcel zal daarna ingaan op het belang van preventieve maatregelen (zoals een frauderisicoanalyse), een fraudeverzekering en compliance. Tot slot komt de vraag aan de orde wie je (niet) moet inschakelen indien je onverhoopt toch met fraude wordt geconfronteerd.

16.10 – 16.25 uur -Pauze

16.25 – 17.00 uur – Paneldiscussie
Marcel Pheijffer, Lotte Veenstra, Frank ter Huurne en Henk Deraedt

17.00 – 18.00 uur – Borrel

De sprekers tijdens het fraude seminar

 

Dagvoorzitter – Daan Nieber
Daan Nieber is presentator en televisiemaker. Hij heeft onder andere de podcastserie ‘Frauderen. Zo werkt het!’ gemaakt voor de Vereniging van Nederlandse Banken. In de serie kroop hij in de huid van een fraudeur. Om erachter te komen hoe zij te werk gaan, sprak hij met journalisten, slachtoffers, fraude-experts en cybercrimespecialisten.

Keynote spreker – Marcel Pheijffer
Marcel Pheijffer is hoogleraar (Forensische) Accountancy aan Nyenrode Business Universiteit en Universiteit Leiden. Zijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn: forensische accountancy, fraude, witwassen van geld, creatief boekhouden en frauduleus rapporteren, ethiek en integriteit, corporate governance en publiek toezicht.

Lotte Veenstra
Senior gedragswetenschapper/social psycholoog bij Hoffmann. Lotte richt zich bij Hoffmann onder andere op de invloed van de (organisatie)omgeving op menselijk gedrag en zij zal tijdens het event ingaan op de vraag wat mensen drijft. Waarom ontstaan er problemen in gedrag, waarom gaat de een wel grenzen over en de ander niet?

Frank ter Huurne
Advocaat/partner arbeidsrecht bij Lexence. Frank is gespecialiseerd in onderzoek naar en de arbeidsrechtelijke gevolgen van fraude. Hij werkt samen met zijn team voor grotere ondernemingen (zowel familiebedrijven als beursgenoteerd) en zorginstellingen. Frank heeft een uitgesproken mening over de rol van de advocaat bij een fraudeonderzoek.

Henk Deraedt
Director Fraud Insurance bij Allianz Trade. Als Europees marktleider met meer dan 40 jaar ervaring in fraudeverzekeringen heeft Allianz Trade zich op basis van duizenden concrete schadegevallen een goed beeld kunnen vormen van waarom en hoe iemand een fraudeur wordt.

Wie zijn wij?

Lexence werkt nauw samen met Hoffmann en Allianz Trade. Omdat elke fraudezaak uniek is, geen situatie is hetzelfde. Soms vraagt een zaak om het toevoegen van een digitaal rechercheur of een financieel onderzoeker. Een andere situatie vraagt om de bril van een psycholoog of advocaat. En om problemen in de toekomst te voorkomen, kan het interessant zijn preventiemaatregelen te treffen of je tegen frauderisico’s te verzekeren. Door het slim inrichten van processen werken we effectief en efficiënt samen vanuit onze eigen disciplines. Lean en tegen een redelijke, vooraf inzichtelijk gemaakte prijs zonder afbreuk aan kwaliteit. Op Fraude.nl delen wij hierover meer informatie.

Wil jij ook je inzicht in fraudepreventie verbreden?

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: