Lexence

Sectie5 start zorgfonds en koopt woon-zorgcomplexen

23 maart 2018 – Vorige week heeft Sectie5 de eerste emissie afgerond ten behoeve van haar nieuwe beleggingsinstelling S5 Vitae Fonds. Namens Sectie5 trad Lexence op als adviseur. Het beleggingsfonds, met een groeikarakter, is het 29ste beleggingsfonds dat Sectie5 opricht. De totale beleggingsportefeuille heeft een waarde van ruim 740 miljoen euro.

Afbeelding met muntstukken en grafieken Afbeelding met muntstukken en grafieken Afbeelding met muntstukken en grafieken Afbeelding met muntstukken en grafieken
Contactpersonen Stephan Westera, Joris Kickken, Jan Hockx, Simon Doorman
Expertise Huurrecht, Notariaat Vastgoedrecht
Leestijd 1 min leestijd
Afbeelding met muntstukken en grafieken

In Zwolle is een nieuwbouw woonzorgcomplex (2015) verworven met 67 gesplitste, zelfstandige woonappartementen, allen met energielabel A++, in de wijk Stadshagen. Recht tegenover winkelcentrum Stadshagen. Met zorginstelling Omega Groep loopt een huurovereenkomst met een resterende duur van dertien jaar.

Naast de beleggingen in supermarkten en wijkwinkelcentra heeft Sectie5 daarmee een nieuwe pijler toegevoegd aan haar beleggingsstrategie. Jeroen van Valen: ‘Sectie5 zoekt steeds naar defensieve vastgoedbeleggingen met een stabiele kasstroom. De zorg niche biedt hiertoe goede kansen. Langjarige contracten met solvabele huurders bieden een goede basis, maar de alternatieve aanwendbaarheid naar wonen achten wij minstens even belangrijk. Daarnaast geloven wij in moderne zorgconcepten en locaties midden in het leven.’

Tweede emissie: nieuwbouwontwikkeling Dordrecht

De tweede emissie wordt inmiddels voorbereid. Hiervoor is een nieuwbouwontwikkeling in Dordrecht aangekocht. Dit traject zal worden begeleid door Clemens Koekkoek, een ervaren zorgvastgoed professional die als Fondsdirecteur Zorg onlangs is aangetrokken door Sectie5 en op 3 april a.s. in dienst zal treden.

S5 Vitae Fonds is het negenentwintigste beleggingsfonds dat Sectie5 opricht. De totale beleggingsportefeuille heeft een waarde van ruim 740 miljoen euro. Namens Lexence waren Stephan Westera, Joris Kickken, Jan Hockx, Simon Doorman, Hannah Kleemans en Jan Greijdanus betrokken bij deze deal.