Lexence

Sator-LKQ neemt MPM Oil over

6 september 2018 – Sator-LKQ heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van MPM International Oil Company B.V. om een 100 procent belang te nemen in het bedrijf. Lexence heeft de aandeelhouders van MPM International Oil Company B.V. bijgestaan bij de verkoop van de aandelen. Sator-LKQ is leverancier in automotive onderdelen en gereedschappen. MPM Oil is leverancier van oliën en vloeistoffen in de automotive markt.

thumbs up with ring spanner
Contactpersonen Wouter Helder
Expertise Arbeidsrecht, Corporate/M&A, Huurrecht
Leestijd < 1 min leestijd
thumbs up with ring spanner

De sterke expansie van LKQ in Europa en de kansen voor de onderdelengrossier om in Europa te groeien op het gebied van oliën en vloeistoffen hebben geleid tot dit besluit. MPM is al hoofdleverancier voor LKQ in Europa (Nederland, België, Frankrijk, Scandinavië) voor oliën en vloeistoffen.

MPM wordt het nieuwe ‘competence centre’ voor LKQ in Europa op het gebied van oliën en vloeistoffen. Hiermee bereikt LKQ de gewenste synergie met MPM in Europa en kan LKQ ‘maximaal gebruik maken van de expertise en het bewezen succesmodel van MPM’.

MPM is door de huidige aandeelhouders Michiel van Wilgen en Peter van der Meer opgericht in 1994. Het bedrijf groeide volgens LKQ in de afgelopen vijf jaar meer dan 100 procent en investeerde vooral in internationale expansie. Het exporteert momenteel naar meer dan 50 landen. De huidige directie van MPM zal de verdere (internationale) expansie van MPM gaan leiden met Michiel van Wilgen als managing director.