Corporate / M&A

Mathijs van Doormalen

Advocaat,

Partner

Recente zaken

decorative image

Over Mathijs

Mathijs van Doormalen heeft uitgebreide ervaring met Nederlandse en buitenlandse fusies, overnames en herstructureringen, private equity en venture capital transacties voor zowel investeringsfondsen als grote en middelgrote ondernemingen en DGA’s. Ook adviseert Mathijs over een breed scala aan ondernemingsrechtelijke aspecten. Daarnaast heeft hij veel ervaring met het structureren en opzetten van investeringsfondsen.

Mathijs heeft verschillende docentschappen op het gebied van fusies- en overnames.

Mathijs is sinds 2003 verbonden Lexence en is in dat jaar ook beëdigd als advocaat. In 2006 heeft hij een aantal maanden als advocaat gewerkt in Boston bij een Amerikaanse kantoor. Mathijs studeerde Nederlands recht en Spaanse taal en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht en volgde in die periode gedurende een semester diverse juridische vakken aan de Universidad Autònoma, Barcelona, Spanje. Hij voltooide de postdoctorale opleiding specialisatie Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie met een cum laude resultaat.

Internationale aanbevelingen

Legal 500 (2022): "Skilled professional dedicated team with good communication skills. Direct professional communication with a dedicated team which knows the specifics of our company and our market."
Legal 500 (2021): "Mathijs is almost always directly available, and is to the point, quick to respond and engaged in the deals he is involved in."
Chambers (2021): "A client acknowledges the team for its business understanding, calling it 'commercially minded' and particularly highlighting that the lawyers give 'forward-looking advice'."

Rechtsgebiedenregister Nederlandse Orde van Advocaten

Mathijs van Doormalen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Ondernemingsrecht

Deze registratie verplicht Mathijs van Doormalen elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Alle mensen van Corporate / M&A ontmoeten?