Goodman develops 10,000-m2 warehouse for ups in Venlo
5 July 2012

 
De Goodman Group ontwikkelt een logistiek gebouw van 10.000 m2 met 277 m2 aan kantoorruimte voor de wereldwijd opererende logistieke dienstverlener UPS Supply Chain Solutions op Venlo Trade Park Noord. De nieuwe faciliteit wordt gebruikt voor klanten in de hightech sector. Het pand is verhuurd voor een periode van tien jaar en versterkt de reeds vijftien jaar durende aanwezigheid van UPS in deze regio.
 
De bouw is eind juni begonnen en de oplevering staat gepland voor december 2012. Het nieuwe gebouw voor UPS is een uitbreiding van Unit B en zal een multi-customer pand worden, met een aparte ingang voor vrachtwagens en auto’s. Passend bij Goodman’s streven naar duurzaamheid zal het project een aantal duurzame kenmerken krijgen, zoals energiezuinige T5-verlichting, goede dak-en wandisolatie, ramen voor een optimale benutting van daglicht, dubbele beglazing, infraroodradiatoren en geïsoleerde docklevellers en dockdeuren.
 
In Trade Park Noord in Venlo ontwikkelde Goodman eerder meer dan 120.000 m2 aan moderne logistieke distributiefaciliteiten voor DSV, Strykeren Danone. Na afronding van de bouw zal het pand worden aangekocht door het door Goodman beheerde Goodman European Logistics Fund (GELF), waarbij Goodman verantwoordelijk zal blijven voor het asset- en vastgoedmanagement.
 

Lawyer(s) involved: